+36 70 701 6518
Menü
Blog

Top 5 probléma, amivel a kezdő vállalkozók szembesülnek

2017. augusztus 14
6649
Top 5 probléma, amivel a kezdő vállalkozók szembesülnek

Egy vállalkozás indításának számos nehézsége van. Hiába van meg a megfelelő tőke, a kapcsolatok nem esnek csak úgy senki ölébe. Nézzük meg az 5 legtipikusabb problémát, amivel kezdő vállalkozóként szembetalálkozhatsz.

 

    1.    Indulási nehézségek


A megfelelő és – ami rendkívül fontos – megbízható kapcsolatokra nagyon nehéz szert tenni, pláne kezdő vállalkozóként. Nincsenek meg a bejáratott kapcsolatok, hiába dolgoztál évekig hasonló területen. Az üzleti reggeli egy kiváló lehetőség számodra, hiszen fontos és közvetlen kapcsolatokra is szert tehetsz, akik olyan tanácsokkal látnak el, amiket máshol nem, vagy csak pénzért kaphatsz meg (például arról, hogyan árazd termékeidet, érdemes-e viszonteladókkal árulni? stb.) Ráadásul garantáltan jól is érzed majd magad közben!

 

    2.    Kapcsolatépítés


Mindenki számára nehéz új kapcsolatokat kiépíteni, de egy kezdő vállalkozónak pláne! A kéthetente csütörtökön tartott üzleti reggelik viszont ezt a problémát is megoldják. Közvetlen megismerkedést követően ki tud épülni a bizalom, így széles körben tehetsz szert új üzletikapcsolatokra, amelyek meghatározóak lehetnek a jövőben. Kézzel fogható információkat kapsz, hogy kivel érdemes társulni, ráadásul a többiek tapasztalata segít eldönteni, hogy honnan érdemes beszerezni az árut olcsóbban, hol tudod azt jó áron eladni, illetve a logisztika útvesztőiben sem maradsz egyedül. Frissen alakult társaságunk fontos feladatának tekinti, hogy az állandó tagok mellett az alkalmanként résztvevő vállalkozók is fontos stratégiai partnereket ismerhessenek meg.

 

    3.   Jogi- és üzleti problémák


Tudjuk, hogy számos üzlettel kapcsolatos probléma nehezíti meg egy vállalkozó életét. Hogyan segít ebben az üzleti reggeli? Nagyon egyszerűen! Hiszen az itt töltött idő nemcsak felhőtlen szórakozás, hanem komoly munka is. A közvetlen kapcsolatépítés előnye, hogy személyesen ismerhetsz meg olyan vállalkozókat, akik tanácsokkal tudnak ellátni. Így rengeteg tapasztalatot is szerezhetsz, ami kezdő vállalkozóként megfizethetetlen! A munkavállalókkal, üzleti partnerekkel, webáruházakkal és pályázatokkal kapcsolatosan is hasznos és naprakész információkat kaphatsz. Társaságunk tagjai között honlapkészítő, könyvelő, kommunikációs tréner, fotós, ügyvéd és biztosító is szerepel, így igazán széles ismeretségekkel gazdagodhatsz!

 

    4.    Anyagi és költségvetési problémák


Egy induló vállalkozás kevés tőkével rendelkezik. Az üzleti reggel fontos előnye, hogy könnyebben megismerkedhetsz jövőbeli partnereiddel, vásárlóiddal. Ráadásul a többiek tapasztalatai, kipróbált anyagi forrásai nemcsak időt spórolnak meg, de az alapvető hibákat is segítenek elkerülni. A szezonális ingadozásokra is segíthetnek megtalálni a megoldást, hiszen tudjuk, hogy egy vállalkozás nem mindig ugyanolyan bevétellel rendelkezik.

 

    5.    Vállalkozás és márkaépítési nehézségek


Egy vállalkozó számára a bizalom bizony nem egyszerű kérdés, a márkaépítés viszont fontos feladat. De mi van, ha a konkurencia eltulajdonítja részben, vagy teljes egészében a fotóinkat, blog bejegyzéseinket, ötleteinket? Az üzleti reggelin minderre választ kaphatsz! Segítünk, hogyan jelenj meg az interneten, közösségi oldalakon és hogyan képviseld magad az online térben, illetve az offline felületeken is!

 

Ne feledd, az üzleti reggeliken a munka a felszabadult hangulattal is párosul!