+36 70 701 6518
Menü
Blog

Cselekedj kicsiben!

2017. szeptember 12
4258
Cselekedj kicsiben!

 

Meglepő a cím ugye?

Sok vállalkozó gondolja úgy, hogy a sikerhez nagy dolgokat kell véghezvinni! Hogyan lehetne akkor kicsiben cselekedni?

Mindenki számára ugyanannyi órája van egy napnak. Ez tény! Miért van az mégis, hogy egyesek látszólag sokkal több mindent intéznek el, végeznek el mint mások? Hogy képesek többet tenni, többet elérni? Ha az eredményesség pénzneme az idő, miért van az, hogy egyesek nagyobb értékekre tudják beváltani, mint mások?

A válasz az, hogy a hozzáállásuk a lényegre törés. Ha a lehető legjobb eséllyel akarsz sikerre jutni valamiben, neked is így kell hozzáállnod. Ha nagy dolgokat akarsz elérni, cselekedj kicsiben! Érdekesen hangzik ugye?

A "cselekedj kicsiben" azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagyod, mindazt amit csinálhatnál, és csak azt csinálod, amit csinálnoid kell. Felismered azt, hogynem minden egyformán fontos, és megtalálod, hogy mi a legfontosabb. Így szorosabb kapcsolatba kerülsz azzal, amit el akarsz érni. Felismered, hogy a kiemelkedő eredmények egyenes arányban vannak a fókuszáltságoddal!

Úgy tudod kihozni a legtöbbet kihozni a munkádból, az életedből, egy napodból, hogy a lehető legkisebb pontra koncentrálsz!

Az emberek többsége ennek éppen az ellenkezőjét gondolja. Azt hiszik a nagy siker, időigényes és bonyolult dolog! Ennek kkövetkeztében pedig teleírják a naplójukat és a listáikat teendőkkel! Ugye jól gondolom, hogy neked is vannak TO DO listáid?

A titkos recept, hogy a nagy siker abból következik, hogy kevés dolgot csinálunk, de azt nagyon jól! Az időd és az energiád véges, ezért hát nem szabad túlvállalnod magad, mert a végére elfogysz! Az a célod, hogy az eredményeid összeadódjanak, de ehhez valójában kivonásra van szükséged, nem összeadásra!

A túlvállalással az a gond, hogy még ha néha rövödtávon működik is valamilyen szinten, a többletmunka rengeteg rossz következménynel jár:

- lekésett határidők, amivel csalódást okozol az ügyfeleidnek,

- hosszú munkaidő, késő esti munkák,

- nagy stressz

- egészségtelen életmód:kevés alvás, rendszertele és egészségtelen táplálkozás, testmozgás hiánya,

- lemondás a családdal éa barátokkal töltött minőségi időről - mindezt oylanért, amit valójában sokkal könnyebb elérni, mint gondolnád!

A megoldás tehát, a kicsiben cselekvés, az egyetlen dolog, a lényegre fókuszálás!

 

(Forrás: Garry Keller és Jay Papasan: Az 1egytlen dolog című könyve)