+36 70 701 6518
Menü
Blog

MIT VÁR EL A MAI DIÁKMUNKÁS a leendő munkahelyétől?!

2019. július 26
3745
MIT VÁR EL A MAI DIÁKMUNKÁS a leendő munkahelyétől?!

Már több mint 12 éve töretlen lelkesedéssel képviselik a debreceni diákság-a jövő leendő munkavállalóinak, és a helyi munkáltatói érdekeit. Gulyás Tamást, a Campus Work Iskolaszövetkezet ügyvezetőjét kérdeztük:


• Hány diák áll jelenleg az iskolaszövetkezet segítéségre?

• Mik a mostani diákság elvárásai a leendő munkáltatójukkal szemben?

• Miben segítik az iskolaszövetkezet munkáját a FAIR Üzleti reggeli vállalkozói csoport?

• Miért más a Campus Work Iskolaszövetkezet, mint a hasonló tevékenységet végző más környékbeli szövetkezetek?



Jelenleg kik azok a diákok, akiket a legnagyobb számban képviseltek?
- Jelenlegi több mint 1000 fős cselekvő taglétszámunk leginkább szakközépiskolás, gimnazista, és egyetemista diákokból áll, így széles palettát ölel fel a tudásuk, és meglévő kvalitásaik.


Már több mint 2 éve vagytok a FAIR Üzleti reggeli vállalkozói csoportosulás tagjai. Ti milyen előnyökkel gazdagodtok a tagságotokkal, amelyet át tudtok ültetni a saját vállalkozásotokba?
- Az üzleti reggelin számos hasznos előadást hallgathatunk végig, amelyek –bár nem mindegyike alkalmazható a saját tevékenységünkre-, de partnereink részére továbbadható tájékoztatásakat ad. Például, hogy milyen magas lenne az igény a munkavállalói szférában a rugalmasan, illetve a Home Office jellegű munkalehetőségekre, amelyből még mindig viszonylag kevés érthető el a munkaerőpiacon.


Mindenhol arról szólnak a hírek, hogy a lassan munkavállalóvá érő fiatalság vagy elhagyja az országot a szebb jövővel kecsegtető külföldért cserébe, vagy szabadon válogathatnak az állásajánlatok között. Ti ebből mit tapasztaltok?
- A munkavállalói hiány miatt elmondhatjuk, hogy diákjaink valóban szabadon válogathatnak a számos munkalehetőség közül, amelyekkel partnereink megbíznak bennünket. Ezek között természetesen még mindig a Home Office, és a rugalmas munkaidőben végezhető álláslehetőségek a legkelendőbbek. Kiemelten az olyan álláslehetőségek érdeklik diákjainkat, amelyek irodai munkavégzésben végezhetőek, -így sajnos maradandónak tűnik a tendencia a fizikai, és a több műszakban végezhető munkalehetőségek háttérbe szorulásáról-pedig ezek elvégzése is fontos munkafolyamatnak számít.


A FAIR Üzleti Reggeli vállalkozói csoportosulásában találtatok már együttműködő partnerekre esetleg az cselekvő diákmunkára képes tagjaitok foglalkoztatását illetően?
- Természetesen, jelenleg is több diákunk dolgozik a vállalkozói csoportosulásunk tagjainak üzleti érdekeltségeiben-adminisztrációs, és eladói munkakörökben is.

 

 

 Mit gondolsz, mi a jelenlegi piaci helyzet legnagyobb kihívása számotokra-mint munka kiközvetítő cég számára-akinek egyaránt egyensúlyban kell képviselnie a diákok, és a munkavállalók érdekeit?
- A legnagyobb problémát nyilvánvalóan az egyelőre még tapasztalatlan diákok sokszor túlzott elvárásai-és a valóságos magyar munkáltatói környezet közötti különbség adja. Diákjaink minél magasabb bért szeretnének kézhez kapni, minél rugalmasabb, rájuk szabottabb munkaidőben. Így egyaránt figyelembe kell vennünk a minimál bérért már munkába nem álló diákság-és a magas járulékfizetéssel megterhelt munkáltatói oldal igényeit is.


Iskolaszövetkezetként ti miben érzitek másnak magatokat, mint a titeket körbe vevő konkurenciát?
- A FAIR Üzleti Reggelin való részvétellel mi azt az értéket képviseljük, hogy megváltoztassuk az iskolaszövetkezetekről-és a munkaerő kiközvetítő cégekről elterjedt negatív tendenciákat. Mi egy stabil, 11 éve ugyanolyan  vezetőséggel működünk együtt, egy megbízható adminisztrációs háttérrel megtámogatva.
Fő célunk a kis-és középvállalkozások életének-és működésének támogatása, és sikeressé tétele a biztos munkavégzési háttér biztosításával-itthon, Magyarországon. Vállalható perspektívát szeretnénk nyújtani közreműködésünkkel a jövő generációinak is az itthoni munkavállalásban –és otthonteremtésben-a külföldi munkavállalás számos buktatóját elkerülve.


Cégek, vállalkozások igényeit is maximális odafigyeléssel igyekszünk teljesíteni, keressen meg bennünket bizalommal, az alábbi elérhetőségeinken:
http://www.campuswork.hu/cegeknek


címkék: